LPG inbouw

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het inbouwen van LPG installaties in alle merken en typen auto’s en daarbij zijn wij de grootste installateur van het merk Prins Alternative Fuel Systems (onderdeel van Westport Fuel Systems) in Nederland.
Wij hebben ervaring in de inbouw in alle merken voertuigen en zijn gespecialiseerd in de Amerikaanse merken als Dodge, Ford USA, Chevrolet, Cadillac, Chrysler, Hummer enz. Veel nationale en internationale klanten en ook collega autobedrijven uit heel Nederland, België en Duitsland weten ons alleen al om die reden te vinden.

Buiten de RDW-erkenning voor LPG inbouw van Nederlandse auto’s hebben wij ook een officiële erkenning voor België. Voor de Duitse auto’s komt de TÜV iedere week ter plaatse de auto’s keuren.

 

Prins VSI systeem

Bij de inbouw wordt gebruik gemaakt van het VSI systeem van het merk Prins. Dit houdt in dat het LPG systeem wordt aangestuurd door de computer van het benzinesysteem. Een groot voordeel hiervan is dat de kans op storingen aanzienlijk kleiner wordt, waardoor u meer en langer plezier zult beleven aan uw LPG installatie.
Verder bestaat het LPG-systeem o.a. nog uit een verdamper, injectoren en een filter. In het dashboard wordt een brandstofkeuzeschakelaar geïntegreerd, waarvan de kunt aflezen hoe vol de LPG tank is en waarmee je handmatig kunt schakelen tussen LPG en benzine. Ook wordt er een vulaansluiting gemonteerd. De plaats van de brandstofkeuzeschakelaar en de vulaansluiting wordt samen met de klant bepaald.

Kwaliteit

De kwaliteit van de inbouw is van groot belang zodat de verschillende componenten worden ingebouwd op een manier alsof ze erin thuis horen en niet ‘in de weg zitten’ bij latere onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de auto.

De LPG inbouw wordt bij ons uitgevoerd door intern opgeleide LPG technici (de meeste hebben inmiddels meer dan 25 jaar ervaring), die verstand van zaken hebben, zowel van LPG als van reparatie en onderhoud.

Garantie

Op alle Prins systemen geldt een garantietermijn van 3 jaar.

Kan elke auto op LPG?

Nee, niet elke auto is te voorzien van een LPG installatie. Omdat er zoveel verschillende merken en type auto’s zijn en deze vaak nog eens met heel veel verschillende motoren te verkrijgen zijn, is het verstandig om ons eerst te bellen voor advies om zeker te weten of uw auto geschikt is.
Wanneer u overweegt een nieuwe of andere auto te kopen, is het verstandig om vóór de aankoop advies in te winnen. Wij kunnen u geheel vrijblijvend een passend advies geven.

Techniek

VSI is een afkorting voor “Vapour Sequential Injection”. Het VSI systeem is het meest geavanceerde dampvormige injectiesysteem dat op de markt verkrijgbaar is. Het is door Prins ontwikkeld en compleet aangepast voor de modernste motoren. Alle componenten van het VSI systeem voldoen aan de strengste regels en certificeringen. Het VSI systeem is gebaseerd op het principe om autogas (LPG) sequentieel te injecteren in de motor. Ook voor auto’s met een directe injectie brandstofsysteem hebben wij oplossingen!

Het nieuwste VSI-DI systeem is uniek en toekomstbestendig, geschikt voor een breed scala aan voertuigen met een directe injectie motor (DI en DI+MPI) en voldoet aan de laatste emissiestandaarden (WLTP, Euro 6D) en certificaten zoals R115.
Het systeem is van hoge kwaliteit, efficient, levert een hoge prestatie en garandeert een plezierige rijervaring, net als de benzineauto. Door te rijden op LPG of wel Autogas spaart men op brandstofkosten wel honderden euro’s per jaar en spaart men het milieu door minder 21% CO2- en tot wel 95% fijnstofuitstoot. Het systeem is nu wereldwijd beschikbaar bij de officiële Prins inbouwstations.

In de auto en onder de motorkap worden verschillende componenten geïnstalleerd. De LPG-tank wordt (meestal) op de plek van het reservewiel geïnstalleerd, dus geen verlies van bagageruimte. Een Prins-schakelaar laat u zien hoe vol uw LPG-tank nog is en waarmee u, indien gewenst, handmatig kan schakelen tussen het rijden op LPG of benzine.

Heeft u vragen of wilt u geheel vrijblijvend advies?

Twijfel niet langer en bel ons of kom even bij ons langs! De koffie staat voor u klaar.

077-477 33 55     |      Bong 6a te Baarlo    |

Neem ook eens kijkje in de fotogalerij om een indruk te krijgen van het kwaliteitswerk van Pouls Autotechniek BV!

Wij hebben voor ieder merk een oplossing:

Alfa Romeo – Audi – BMW – Buick – Cadillac – Chevrolet – Chrysler – Citroën – Dacia – Daewoo – Daihatsu – Dodge – Fiat – Ford – Ford USA – Honda – Hummer – Hyundai – Jaguar – Jeep – Kia – Lancia – Land Rover – Lexus – Lincoln – Mazda – Mercedes Benz – Mini – Mitsubishi – Nissan – Opel – Peugeot – Pontiac – Renault – Saab – Seat – Skoda – Subaru – Suzuki – Toyota – Volkswagen – Volvo

Prijsopgave LPG